Lean Green Belt training

Lean

In de Lean Green Belt training leer je hoe je zelf, met behulp van Lean, verbeterprojecten tot een succes kunt maken. De training duurt 4 dagen en is helemaal gericht op de toepasbaarheid van Lean binnen een organisatie. Na deze training ben je in staat om de kernoorzaken van problemen in processen te vinden en weg te nemen, waardoor de bedrijfsresultaten zullen verbeteren.

Door de juiste combinatie van specialistische kennis, Lean management, statistische analyse en de gestructureerde Lean DMAIC-methodiek en het uitvoeren van twee praktijkopdrachten, bereikt de Lean Green Belt direct significante verbeteringen in doorlooptijd en kwaliteit.

Deze opleiding is geschikt voor

Medewerkers die projectleider zijn of willen worden in Lean projecten. Managers die een business proces willen optimaliseren.

Wat levert deze training u op?

  • U leert de belangrijke aspecten van Lean inclusief Leanleiderschap
  • U leert veranderkundige vaardigheden, die nodig zijn bij het realiseren van een duurzame verandering met behulp van Lean
  • U leert vanuit meerdere perspectieven naar uw organisatie te kijken
  • U achterhaalt de grondoorzaken waarmee u duurzame verbeteringen kunt realiseren

Inhoud training

Wij combineren theorie en praktijkvoorbeelden met gezamenlijke en individuele oefeningen, discussies, simulaties en herhalingen. We behandelen de volgende theoretische begrippen:

  • 12 stappen DMAIC: 

o Define: Van strategie naar projecten (Hoshin Kanri) en A3

o Measure: SIPOC, Eenvoudig meetplan maken 

o Analyse: Proces analyse met verschillende oorzaak-analysetechnieken, o.a. Value stream mapping en 8 vormen van verspillingen

o Improve: Lean oplossingstechnieken, o.a. Push/Pull, 5 S, Kaizen en Oplossingsvalidatie

o Control: Gestandaardiseerd werk, sturen op KPI’s, Visueel management en Continue verbeterloop 

  • Veranderkundige skills, o.a. Teamrollen, Teamvorming, Stakeholderanalyse, Feedbacktraining, Communicatieniveaus en Facilitering
  • Het Lean Leiderschapsmodel: Dit is onze unieke aanpak om een duurzame verandering in uw organisatie te realiseren

Materiaal
U ontvangt een digitaal trainingsmanual met een overzichtelijke structuur waarin de nodige activiteiten, tools en templates opgenomen zijn. Daarnaast krijgt u een pragmatisch boek over het toepassen van Lean. 

Duur training
De training omvat 4 werkdagen van 8 uur verspreid over een periode van 3 maanden. De dag begint steeds om 09.30 uur en eindigt om 17.30 uur. 

Locatie en datum
De startdatum en locatie staan in onze Agenda. Past deze data niet Schrijf u dan vrijblijvend in voor deze training, dan nemen wij contact met u op over de mogelijkheden.

Investering
De investering voor deze Lean Green Belt training bedraagt € 2.250,-, exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief materiaal, koffie, thee en lunch.

Agenda

In de agenda staan de reeds geplande data, staat jouw training er niet bij schrijf je vrijblijvend in en we nemen contact met je op om een datum te plannen.

BEKIJK ONZE AGENDA