Ervaren Consultants

Minder verspilling, tevreden klanten, lagere kosten, hogere kwaliteit, minder fouten en meer werkplezier! Wie wil dit nou niet? Wij begrijpen dat je als organisatie praktische stappen wilt om de strategische en team doelen te bereiken. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het toepassen van Lean Six Sigma. Deze methode is erg flexibel en het is belangrijk om er als organisatie je eigen invulling aan te geven. Succesvolle verandering begint bij de juiste Mindset van leiders en medewerkers en samen te kijken wat past er hier en nu.

Met onze Lean consultancy trajecten helpen wij je graag om de manier van denken en werken in jouw organisatie zo in te zetten dat dit leidt tot een duurzame verandering. Samen kijken wij naar jouw organisatie en stellen op basis hiervan een plan op. Hierbij kijken we naar wat nodig is en hoe jij een Lean organisatie kan worden.

Het is mogelijk snel dingen te veranderen binnen organisaties, maar het is de kunst om processen te doorbreken en ervoor te zorgen dat veranderingen worden omarmd binnen een organisatie. Bij ons staat de medewerker centraal. Samen kijken we wat we nodig hebben om de medewerkers in beweging te krijgen.

Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is alle lagen in een organisatie te betrekken bij verandering. Wij helpen jou graag om jouw organisatie de nut en noodzaak van Lean te laten inzien. Om verandering teweeg te brengen, moet je mensen met je mee krijgen. Samen bereiken we resultaat.

  • Wij stellen geen dikke adviesrapporten op,
  • Wij bereiken resultaten middels een pragmatische aanpak, gecombineerde met een bottom-up en top-down benadering.
  • Wij werken volgens het credo ‘voordoen’, ‘samendoen’ en ‘zelf doen’, waarbij wij leiders en medewerkers trainen in het sturen van processen en het managen van het verander proces, waarbij een cultuurverandering ontstaat van moeten kunnen naar willen.
  • Wij maken de flow van goederen en informatie zichtbaar door VSM en brengen we in kaart welke bedrijfsprocessen waarde toevoegen voor de klant en welke niet
  • Wij gebruiken de DMAIC-methode (Kaizen), zodat directbetrokkenen een probleem voor eens en altijd oplossen, door de kern oorzaak weg te nemen en een blijvende oplossing te bedenken.
  • Wij hebben naast de reguliere trainingen, trainingsmaterialen ontwikkeld die u kunt gebruiken, zoals posters, quick reference kaarten. Om de interne communicatie over het verbeterprogramma in uw organisatie te ondersteunen
  • Wij hebben verschillende e-learnings ontwikkeld, Deze ontwikkeling past geheel in het zogenoemde ‘nieuwe werken’ waarin medewerkers in toenemende mate ook minder aan vaste werktijden en plaatsen gebonden zijn om te leren.

Wat kan je verwachten van onze consultants?

Met persoonlijke aandacht zetten wij samen met jou en jouw team de stap naar verbetering. En zorgen we dat je het daarna zelf kunt. Dat leidt tot nieuwe ontwikkelingen, nieuwe inzichten en nieuwe successen.

 

Op maat

Heb je het gevoel dat jouw organisatie efficiënter kan werken, maar is het nog niet gelukt om deze doelstelling te halen? In gesprek met onze klant kijken we samen waar kansen, knelpunten en talenten zitten in de organisatie. Deze analyseren we in een tweedaagse Lean Quickscan en op basis van de uitkomsten en onze kennis en ervaring geven wij advies en praktische handvatten om het verbeterpotentieel te verzilveren.

Vraag vrijblijvend een gesprek met ons aan

Benieuwd wat onze klanten samen met onze consultants hebben bereikt? Bekijk hier de ervaringen.