Kaizen facilitator training (in company)

Heeft u al een Kaizen verbeterproject meegemaakt als teamlid maar wilt u dit project graag zelf leiden? Heeft u een Lean training gehad, maar mist u nog wat skills voor het faciliteren van veranderingen? Het werken met 'eigen' facilitators, in plaats van externe facilitators, helpt in het borgen van de veranderingsaanpak in uw organisatie. U verhoogt uw medewerkerstevredenheid doordat uw medewerkers nieuwe skills leren. Het kan u bovendien een kostenvoordeel opleveren als u bij de verandering minder of zelfs geen externen meer nodig heeft.

Wat levert deze training u op?

Een Kaizen Facilitator is na de training in staat om teams (waaronder Kaizen Event Teams), met verschillenden doelen, naar succes te leiden. Tijdens de training past u theorie direct toe in de praktijk. De deelnemers voeren een eigen verbeterproject uit waarmee concreet resultaat wordt behaald voor uw organisatie.

Voor wie is deze training geschikt?

Deelnemers aan de Kaizen Facilitator Training zijn al in het bezit van een Lean Belt. Deze training is bedoeld voor medewerkers die groepen gaan leiden die grote verbeteringen moeten doorvoeren in relatief korte tijd.

Inhoud training

De Kaizen facilitator-opleiding is een combinatie van training on the job en het samen met de trainer doornemen en oefenen van de soft skills – theorie. Een deel van de soft skills is al onderwezen in de Lean Belt Training.

  • U leert werken aan weerstand, conflicten, overheersende of juist sub-assertieve teamleden, een team dat niet wil, etc.
  • U oefent uw eigen presentatie richting de groep
  • Training on the job: De facilitator-in-opleiding gaat 'in de loop van de Kaizen's' een steeds grotere en zelfstandiger rol vervullen
  • Uw zelfvertrouwen wordt afhankelijk van uw prestaties en voorkennis langzaam opgebouwd
  • Elke Kaizen-dag wordt goed voorbereid: Wat gaan we doen en waarom?
  • Na elke Kaizen-dag spreken de trainee en trainer deze uitgebreid door aan de hand van de '3 golflengtes van communicatie': Inhoud, procedure, mens.

Duur training
Duur van het theoriedeel van de training: twee dagen. De training on the job bestaat uit het geleidelijk zelf meer en meer leiden van Kaizen Events.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of passend aanbod.

Ik wil een offerte aanvragen

Vul onderstaand formulier in om u aan direct aan te melden.
Aanhef
Ongeldige invoer

Naam(*)
Please let us know your name.

Bedrijfsnaam(*)
Ongeldige invoer

Functie(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Please let us know your email address.

Telefoonnummer
Ongeldige invoer

Start training op
Ongeldige invoer

Heeft u nog opmerkingen?
Please let us know your message.

Typ de code over(*)
Typ de code over
Ongeldige invoer

 
VERBETER JEZELF DOOR

COACHING