marcia-richardson
ing. Marcia Richardson, MBA
Rol
:
Lean 6 Sigma Master Black Belt, Lean Master
Profiel
Marcia is Managing Partner van Leading Lean. Ze heeft meer dan 20 jaar business ervaring met het implementeren van Lean en Lean 6 Sigma. Processen, Leiderschap en Verandermanagement zijn kernbegrippen voor haar. Ze legt verbanden tussen doelen, processen, de soms weerbarstige praktijk en drijfveren van mensen. Dit zorgt voor een integrale, praktische benadering van Lean management. Daarnaast geeft zij als Master trainer tweedaagse Lean trainingen aan de Nyenrode Business University. Zij heeft Lean 6 Sigma leiderschapservaring in diverse branches waaronder: bank- en verzekeringswezen, gezondheidzorg, industrie en overheid. Ook heeft zij inmiddels honderden directies en managers opgeleid en gecoacht.

Vanuit nieuwsgierigheid en met positieve energie denkt Marcia altijd in mogelijkheden en deze mindset brengt zij moeiteloos over op haar omgeving. Op basis van een sterk analytisch en veranderkundig vermogen is Marcia scherp en doelgericht in workshops en trainingen. De impact op de mensen met wie zij werkt is voor haar het primaire doel en tegelijk ook de ultieme uitdaging. Zij staat altijd 'aan' en zal er alles aan doen de klantwens te vervullen en mensen echt in beweging te krijgen. Vanuit een ontspannen contact is zij een betrouwbare, neutrale sparringpartner voor directies, managers en medewerkers. Marcia krijgt snel vertrouwen door haar persoonlijke benadering. Vanuit haar overtuiging dat je de mooiste resultaten behaalt wanneer passie samenkomt met talent, is Marcia steeds op zoek naar dat kruispunt.

Ervaring
Ondersteuning van bedrijven in zowel Lean, Lean 6 Sigma, Lean leiderschap als Verandermanagement, om zo snel mogelijk zelf aan het stuur te komen in Lean of Lean 6 Sigma. Zij heeft zowel kleine als grote bedrijven succesvol begeleid: o.a. Achmea, Mallinckrodt, Shell, NAM, AEGON, PTT Post, ARAG rechtsbijstand, Gemeente Bergen en Gemeente Heerhugowaard.

Voorbeelden van resultaten:

  • Shell|Nam: Volledige keten integratie, doorlooptijd 85% gereduceerd
  • Achmea: Per afdeling/keten klant- en medewerkerstevredenheid verhoogd met minimaal 30%
  • Aegon: Organisatie self supporting gemaakt in Lean 6 Sigma in 1.5 jaar
  • Gemeente Bergen: Inrichten digitale portaal, versnelling van doorlooptijd met 85% gereduceerd

Specialisme: Lean Master, Verandermanagement, Leiderschap, Lean 6 Sigma deployment, Lean 6 Sigma en Lean training en coaching in het Nederlands en Engels.

Opleiding
HBO, Ingenieur Informatica
MBA, information Management Newport University
Lean Six Sigma Black Belt
Master trainer Lean trainingen aan de Nyenrode Business University
NLP Particioner, NLP Master
MBTI gecertificeerd
 
VERBETER JEZELF DOOR

COACHING